Lyssand Gartneri

Lyssand gartneri ble startet i 1937 av Peder Lyssand. Bård og Espen Lyssand overtok driften i 1983 og Thomas Lyssand driver Lyssand gartneri nå.
Omsetningen i 1983 var 1,8 millioner kroner og utviklingen siden den gang har vært formidabel.  Omsetning  2012 blir over 30millioner.

Lyssand gartneri i dag er ett moderne produksjonsgartneri på 12 000 kvm drivareal under glass og 3 000 kvm pakkhall, kjølerom,lager og kontor.
Vi bruker miljøvennlige energiløsninger til oppvarming og har ikke utslipp av ny co2, vi har det mest miljøvennlige isoleringalternativet for veksthus med 2 lags gardiner som går på når Det ikke er sol ute som vi vil ha inn på plantene. 
Lyssand gartneri produserer ulike produkter til de ulike sesonger og har en bred produskjon men  i ett storskala format og fokus på kvalitet og kostnadseffektivitet.
Våre hovudkulturer er tulipaner  og løkplanter spesielt, men også store produksjoner av julestjerner, asalia , ammaryllis og svibel til jul og stort allsidig sortiment med vårplanter til våren, i tilleg produserer vi liljer hele året og krysanthemum, ildtopp, begonia, hortensia, frilandkrysanthemum, asters, alpefiol, primula med mer når det er sesong for det.
Tulipanproduksjonen vår er norges 3 største og norges mest effektive produksjon av snitttulipaner, vi har investert tungt i moderne anlegg og utstyr.

Egenproduserte varer leveres ut fra oss direkte etter høsting og pakking, deler av produksjonen blir pakket om natten og er klar for distribusjon påfølgende morgen.
Vi leverer våre varer til grossister som videredistribuerer varene til sine kunder.

Vi legger betydelige ressurser i å følge markedet og tilpasser vår produksjon etter markedets: kampanjer,  moter, trender og tradisjoner Vi har ikke utsalg på gartneriet.Bildegalleri
 
 

Lyssand Gartneri AS

Gartneri
+47 56 30 55 10
Thomas@lyssand.no
Bjørnevollen 1, 5217 Hagavik
Webdesign-Cms: Netnor